Advertisement
Newsletter
» Felicitari

Felicitari Paste

Pastele sau Invierea Domnului este cea mai importanta sarbatoare in calendarul crestin, reprezentand ziua cand Iisus Hristos a inviat, la trei zile dupa ce a murit crucificat. Pastile crestine au loc in perioada in care se sarbatoreste Pesah, Pastele evreiesc, care comemoreaza Exodul, deoarece se crede ca Iisus a inviat in zilele in care se tinea aceasta festivitate.

Ouale rosii, taierea mielului, prepararea de pasca, drob si cozonac sunt principalele obiceiuri asociate acestei sarbatori.

Copiii asteapta cu nerabdare sosirea iepurasului de Paste, un personaj de poveste, despre care se spune ca aduce oua vopsite si dulciuri micutilor. Acest obicei este un ritual pagan, care nu are nicio legatura cu sarbatoarea Mortii si Invierii lui Iisus Hristos, insa este practicat pentru ca este considerat una dintre marile placeri ale copilariei.

Ouale rosii, simbolul sarbatorii Invierii Domnului, au o intreaga poveste in spate. Se spune ca Maica Domnului a venit sa isi planga fiul rastignit, asezand un cos cu oua langa crucea Sa. Ouale s-au inrosit de la sangele care picura din ranile lui Iisus, iar, de atunci, in fiecare an, cu ocazia Sarbatorilor Pascale, se inrosesc ouale de Paste.


NU AI INSPIRATIE? ALEGE UN MESAJ RECOMANDAT PENTRU FELICITARILE TALE DE PASTE:

Sa va bucure Dumnezeu, sa va dea sanatate, sa fiti impreuna cat mai mult timp, iar bucuriile sa tina la distanta toate necazurile!


Sa-ti fie viata pufoasa ca un cozonac, fara griji ca a unui miel, colorata ca un ou de Pasti si luminoasa ca ZIUA INVIERII.
Hristos a Inviat!


Fie ca spiritul Sfint al Sarbatorilor de Pasti sa va lumineze sufletele si casele! Dumnezeu sa va binecuvinteze si sa va ocroteasca!


Paste fericit!
Sarbatori fericite alaturi de cei dragi, sa aveti parte de multa caldura in suflet si in casa,bucurie in inima si multa sanatate si putere de munca.


Paste fericit!
Sunt zile cand trebuie sa ne reamintim sa fim mai buni,mai plini de dragoste cu inima calda si mai deschisa, cand lumina sfanta coboara in casele si in inimile noastre...
Paste fericit!


Mai multe urari de Paste


loading...