Advertisement
Newsletter
» Felicitari

Felicitari Sf. Constantin si Elena

Sfintii Constantin si Elena sunt sarbatoriti in fiecare an pe 21 mai, atata in calendarul crestin ortodox cat si in cel catolic. Sfintii Imparati sunt considerati "intocmai cu apostolii", gratie rolului lor foarte important in istoria crestinismului. Trebuie precizat ca Sfintii Imparati erau mama si fiu, nu sot si sotie cum cred multi. Sfantul Constantin a ramas in istore ca primul imparta roman care a acordat adevarata libertate crestinilor.

Potrivit bisericii, in anul 312, in ajunul bataliei din 28 octombrie cu Maxentiu, la Pons Milvius (Podul Vulturului), Imparatul Constantin a vazut pe cer, ziua, deasupra soarelui, o cruce luminoasa pe care scria "in hoc signo vinces", care se traduce "prin acest semn vei invinge". In acea noapte, Sfantul Constantin a primit in vis vizita Mantuitorului Iisus Hristos care i-a spus sa puna crucea ca semn protector pe toate steagurile armatei sale. A doua zi, armata de doar 20 de mii de soldati, condusa de Constantin, i-a invins pe cei 150.000 de soladti ai lui Maxentiu.

Prin Edictul de la Milano, din ianuarie 313, Constantin cel Mare numeste crestinismul "religio licita", adica religie permisa.In 380, imparatul Teodosie cel Mare a numit crestinimsul religie de stat.

Constantin a fost cel care a generalizat in intreg Imperiul Roman, in anul 321, considerarea duminicii drept zi de odihna. Sfanta Elena, mama lui Constantin, este cea care a mers la Ierusalim pentru a cauta crucea pe care a fost rastignit Iisus si mormantul Mantuitorului. La 14 septembrie 326 a adus Sfanta Cruce in fata credinciosilor din imperiu.

Descoperirea mormantului Mantuitorului a fost celebrata prin ridicarea Bisericii Mormantul lui Iisus in anul 330.


NU AI INSPIRATIE? ALEGE UN MESAJ RECOMANDAT PENTRU FELICITARILE TALE DE SF. CONSTANTIN SI ELENA:

Cineva acolo sus te iubeste... cineva aici jos tine tare mult la tine.


Cu ocazia zilei Sfintilor tai, iti doresc o ora de liniste, o zi senina, o saptamana de bucurii, o luna de impliniri, un an de prosperitate, un veac de sanatate, fericire si iubire.


Fie ca toate implinirile frumoase, sanatatea si spiritul acestei zile sa va insoteasca pretutindeni. Va doresc o zi de Sf. Constantin si Elena cat mai frumoasa!


La Multi Ani Constantine si sper sa se sparga conducta fericirii pe strada vietii tale!


Ne gandim cu totii la tine si pentru ca astazi este o zi speciala iti uram un sincer La multi ani!


Mai multe urari de Sf. Constantin si Elena


loading...