Advertisement
Newsletter
» Felicitari

Felicitari Sf. Gheorghe

Obiceiuri si traditii de Sfantul Gheorghe

Sfantul Gheorghe este unul dintre cei mai venerati si iubiti sfinti din calendarul crestin ortodox, sarbatorit in fiecare an pe 23 aprilie.

In traditia populara romaneasca, sarbatorea este cunoscuta si sub numele de San-George. Intr-unele zone ale Munteniei, de Sfantul Gheorghe se aduce acasa o creanga proaspat infruzita de fag, caruia in aceasta zi i se spune "sangeorz". Creanga este infipta in gradina sau langa casa. Obiceiul pare a fi o reminiscenta a unor traditii pagane, in care San-George este considerat un zeu al vegetatiei, protector al naturii inverzite. In Bucovina, in ajunul zilei de San-George, fetele de maritat credeau ca isi pot vedea ursitul daca priveau, in aceasta noapte, intr-o cofa plina cu apa.

O alta credinta populara spune ca nucii infloresc doar in noaptea de Sfantul Gheorghe, iar cine vede florile are parte de noroc.


NU AI INSPIRATIE? ALEGE UN MESAJ RECOMANDAT PENTRU FELICITARILE TALE DE SF. GHEORGHE:

De ziua ta
De ziua ta de nume iti urez sa fii fericit si sanatos si la punga foarte gros!


Sfantul tau sa te iubeasca
Sfantul Gheorghe sa te iubeasca si sa aiba grija de viitorul tau! La multi ani, Georgiana!


Toate dorintele, de ziua ta se implinesc
Pentru numele frumos ce-l porti, Sf. Gheorghe sa te-ajute si toate dorintele ce ti le vei pune astazi sa se implineasca.


La multi ani, Gheorghe!
Un cer albastru fara nori,
In calea ta sa fie,
Sa ai in viata numai flori,
Noroc si bucurie!
La Multi Ani, Gheorghe!


De Sfantul Mare Mucenic Gheorghe
In zi de mare sarbatoare a Ortodoxiei, pentru ca purtati numele Sfantului Mare Mucenic Gheorghe, va urez multa sanatate si fericire!


Mai multe urari de Sf. Gheorghe


loading...