Advertisement
Newsletter
» Felicitari

Felicitari Sf. Maria

Sfanta Maria este sarbatorita in fiecare an pe 15 august, cand Biserica Ortodoxa Romana are in calendar ziua Adormirii Maicii Domnului (Sfanta Maria mare). In mod traditional, milioane de romani isi sarbatoresc in aceasta zi onomastica. Potrivit unor statistici, circa 2,2 milioane de locuitori poarta nume ca Maria, Mara, Mariana, Marilena, Marina, Marinela, Marita, Marusia, Mariuca, Mariuta, Maricica, Mia, Mioara sau, in cazul barbatilor, Marian si Marin.

Cele mai des intalnite nume, care se sarbatoresc de Sf. Maria sunt Maria, Mariana si Mioara. In mod clar, este o sarbatoare onomastica in care femeile sunt majoritare in ce priveste purtatorii numelui Sfintei Maria.

In zona moldovei, de 15 august nu se sarbatoreste onomastica, ci doar de 8 septembrie, cand in calendarul crestin ortodox este sarbatoarea "Intrarii Fecioarei Maria in Biserica" (Sf. Maria mica), care este si inceputul anului nou bisericesc. In ultima vreme insa, oamenii sarbatoresc onomastica cu ambele ocazii.


NU AI INSPIRATIE? ALEGE UN MESAJ RECOMANDAT PENTRU FELICITARILE TALE DE SF. MARIA:

O sarbatorim pe Fecioara Maria si te sarbatorim pe tine. Imi doresc sa fi mereu asa, bland, bun si dragut cu toti cei din jurul tau. Esti un prieten de nadejde si un adevarat om. Iarta, iubeste si traieste frumos cu cei din jurul tau.


Fie ca Sfanta Maria sa te ocrotesca, sa-ti calauzeasca pasii si sa-ti lumineze calea!


Azi e ziua ta, ziua numelui tau, un nume frumos si simplu. Sa fi cuminte si sa asculti de prietenii tai pentru ca noi iti dorim numai bine, fericire si sa ai parte de toata fericirea din lume.


Chiar daca ai nume de sfanta stiu ca diseara o sa ne dai de baut, o sa ne cinstesti si o sa ne primesti cu masa plina. Sper sa ramai mereu un spirit tanar si plin de viata, sa fim mereu impreuna si sa nu uitam niciodata frumoasa prietenie dintre noi.


O prietenie sincera, inseamna intotdeauna o legatura intre oamenii cu aceleasi principii, aceleasi idealuri, aceleasi bucurii, acealeasi lacrimi. O prietenie sincera este o binecuvantare pentru fiecare din noi, iar prietenia mea cu tine, este o prietenie sincera, ca un talisman aducator de noroc.


Mai multe urari de Sf. Maria


loading...