Advertisement
Newsletter
» Felicitari

Felicitari Sf. Maria

Sfanta Maria este sarbatorita in fiecare an pe 15 august, cand Biserica Ortodoxa Romana are in calendar ziua Adormirii Maicii Domnului (Sfanta Maria mare). In mod traditional, milioane de romani isi sarbatoresc in aceasta zi onomastica. Potrivit unor statistici, circa 2,2 milioane de locuitori poarta nume ca Maria, Mara, Mariana, Marilena, Marina, Marinela, Marita, Marusia, Mariuca, Mariuta, Maricica, Mia, Mioara sau, in cazul barbatilor, Marian si Marin.

Cele mai des intalnite nume, care se sarbatoresc de Sf. Maria sunt Maria, Mariana si Mioara. In mod clar, este o sarbatoare onomastica in care femeile sunt majoritare in ce priveste purtatorii numelui Sfintei Maria.

In zona moldovei, de 15 august nu se sarbatoreste onomastica, ci doar de 8 septembrie, cand in calendarul crestin ortodox este sarbatoarea "Intrarii Fecioarei Maria in Biserica" (Sf. Maria mica), care este si inceputul anului nou bisericesc. In ultima vreme insa, oamenii sarbatoresc onomastica cu ambele ocazii.


NU AI INSPIRATIE? ALEGE UN MESAJ RECOMANDAT PENTRU FELICITARILE TALE DE SF. MARIA:

Fie ca din aceasta zi sfanta, in drumul lin al vietii tale sa rasara mereu cate-o raza de soare care sa-ti aduca fericire si bucurie. Multa sanatate! La multi ani!


La multi ani si mult noroc in aceasta zi speciala. Iti dorim sa ti se indeplineasca toate dorintele. Sanatate si numai bucurii.


La multi Ani si sa ai parte de un ocean de sanatate, un munte de noroc si un camion cu bani!


La multi ani si Sfanta Maria sa te calauzeasca mereu!


La multi ani, plini de fericire si de impliniri! Sa te pupe norocul si sa ai numai zambete si soare in calea ta!


Mai multe urari de Sf. Maria


loading...