Advertisement
Newsletter
» Felicitari

Felicitari Sf. Maria

Sfanta Maria este sarbatorita in fiecare an pe 15 august, cand Biserica Ortodoxa Romana are in calendar ziua Adormirii Maicii Domnului (Sfanta Maria mare). In mod traditional, milioane de romani isi sarbatoresc in aceasta zi onomastica. Potrivit unor statistici, circa 2,2 milioane de locuitori poarta nume ca Maria, Mara, Mariana, Marilena, Marina, Marinela, Marita, Marusia, Mariuca, Mariuta, Maricica, Mia, Mioara sau, in cazul barbatilor, Marian si Marin.

Cele mai des intalnite nume, care se sarbatoresc de Sf. Maria sunt Maria, Mariana si Mioara. In mod clar, este o sarbatoare onomastica in care femeile sunt majoritare in ce priveste purtatorii numelui Sfintei Maria.

In zona moldovei, de 15 august nu se sarbatoreste onomastica, ci doar de 8 septembrie, cand in calendarul crestin ortodox este sarbatoarea "Intrarii Fecioarei Maria in Biserica" (Sf. Maria mica), care este si inceputul anului nou bisericesc. In ultima vreme insa, oamenii sarbatoresc onomastica cu ambele ocazii.


NU AI INSPIRATIE? ALEGE UN MESAJ RECOMANDAT PENTRU FELICITARILE TALE DE SF. MARIA:

La multi ani, plini de fericire si de impliniri! Sa te pupe norocul si sa ai numai zambete si soare in calea ta!


Draga Maria, ingerii sa-ti calauzeasca pasii si Sfanta Fecioara sa-ti lumineze drumul in viata! La multi ani!


As vrea sa imi fi aproape mereu, cum ai fost si pana acum si sa ma bucur in fiecare zi de puritatea si caldura sufletului tau, rupt parca din dragostea Fecioarei Maria.


Ma bucur ca existi in viata mea si ma bucur ca Fecioara Maria, al carui numei il porti, mi te-a daruit pentru a ma bucura de prietenia ta sincera si neconditioanata.


Pentru ca astazi este o zi speciala pentru tine, ma alatur si eu celor ce-ti doresc din adancul sufletului numai bine.


Mai multe urari de Sf. Maria


loading...