Advertisement
Newsletter
» Felicitari

Felicitari Sf. Petru si Pavel

Sf. Petru si Pavel sunt sarbatoriti in calendarul crestin la data fixa in fiecare an, pe 29 iunie. Cei doi sfinti sunt celebrati in aceeasi zi, desi Pavel nu a fost unul dintre cei 12 apostoli ai lui Iisus. In aceasta zi se sarbatoreste si onomastica celor care poarta numele Paul / Paula.

Sfantul Pavel este numit si Apostolul Neamurilor si a fost connvertit de insusi Iisus pe drumul Damascului. La nastere a primit numele Saul si de-a lungul timpului a ajuns unul dintre principalii persecutori ai crestinilor. A fost prezent la lapidarea (uciderea prin lovire cu pietre) Sfantului Apostol Stefan. Dupa ce se converteste la crestinism, in urma unei "intalniri" cu Iisus Hristos, isi schimba numele in Pavel iar mai tarziu a fost inclus de biserica in randul apostolilor. Pavel a dus invataturile Evanghelie pe o zona foarte intinsa, din Arabia pana in Spania.

Sfantul Petru este considerat capetenia apostolilor. Frate al apostolului Andrei, Petre era pescar de meserie, iar numele sau de copil a fost Simon. Numele de Petru l-a primit chiar de la Iisus Hristos. Petru este apostolul care i-a fagaduit Mantuitorului ca Il va iubi intotdeauna, pentru ca mai apoi, in Joia Mare, in timpul patimilor lui Hristos, sa se dezica de Acesta. Dar dezicerea i-a fost iertata, iar dupa inviere, Iisus i-a spus "Paste oile mele", repunandu-l in functia de apostol. A propovaduit Evanghelia pana la Roma.

Sf Petru si Pavel au fost ucisi de imparatul roman Nero, in anul 67.


NU AI INSPIRATIE? ALEGE UN MESAJ RECOMANDAT PENTRU FELICITARILE TALE DE SF. PETRU SI PAVEL:

La multi ani, Paula! De ziua numelui tau iti doresc ca toate visele sa ti se indeplineasca si sa fii fericita, alaturi de mine!


Draga Paul, de ziua numelui tau iti doresc sa ramai mereu asa cum esti acum, un prieten bun, de nedejde, haios si cu picioarele pe pamant! La multi ani!


De ziua ta, Petre,iti doresc sa zambesti. Pentru ca atunci totul va fi bine si vei gasi puterea sa razbati peste orice greutati. La multi ani, de Sfantul Petru!


La multi ani! si Sfantul Petru/Pavel sa te calauzeasca mereu!


La multi ani, plini de fericire si de impliniri! Sa ai numai zambete si soare in calea ta!


Mai multe urari de Sf. Petru si Pavel


loading...